Afbeelding

Deelname Thomas Heideveld (16) aan Onbeperkte Elfstedentocht levert ruim 10.000 euro op: ‘Een geweldige tocht’

18 september 2023 om 14:49 Maatschappelijk

Thomas Heideveld (16) uit Wezep heeft afgelopen week meegedaan aan de Onbeperkte Elfstedentocht met zijn elektrische driewieler. Daarbij werd hij geholpen door zijn vader Christiaan die voor hem reed om aanwijzingen te geven. “Het was een geweldige tocht en aan sponsoring hebben we 10.202 euro opgehaald voor Woonzorg De Plataan”, zegt laatstgenoemde.

Barry Wensink

In huize Heideveld zijn ze maar wát blij dat ze mee hebben gedaan aan het evenement in Friesland. “Zoveel mensen op de been die even vijf dagen een persoonlijke prestatie neerzetten. De één omdat hij A.L.S heeft en volgend jaar er niet meer bij is. Of een hersenbloeding hebben gehad en niet meer weten wat je vroeger hebt gedaan, maar wel positief in het leven blijft staan. Zo even twee voorbeelden.”

Volgens vader Heideveld heeft zijn zoon heel erg genoten van de tocht. “Samen met zijn schoolvriend Levi Wijnholds die Thomas al sinds zijn tweede kent. Ze hebben de hele tocht samen gefietst en elkaar aangemoedigd. Twee verschillende jongens met exact dezelfde aandoening.”

De sportievelingen zijn vorige week woensdag gestart in Leeuwarden waar oud-Elfstedentochtbaas Henk Kroes het startschot voor zijn rekening nam. “Hij heeft ons ook weer binnengehaald”, legt Christiaan Heideveld uit. “We hebben tijdens de tocht zóveel mooie plaatsen gezien, zoals Hindelopen en Sloten. Prachtig weer gehad, maar op zondagochtend veel regen.”

Het tweetal is dusdanig enthousiast over de Onbeperkte Elfstedentocht dat nu al vooruit wordt gekeken. “In 2024 is de tocht van 11 tot 15 september en het is onze bedoeling om dan weer mee te doen.” Voor het zover is, zal Thomas op diverse evenementen/markten in de gemeente Oldebroek aanwezig zijn om sponsors te vinden. “We maken ook graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die ons heeft gevolgd en ons heeft gesponsord.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie