Hulp bij schulden voorkomen en op te lossen.
Hulp bij schulden voorkomen en op te lossen.

‘Vooruitzicht huis verliezen hing als een donkere wolk boven me’

8 juni 2023 om 08:05 Maatschappelijk

SchuldHulpMaatje Oldebroek en Elburg helpt inwoners van de gemeenten Oldebroek en Elburg om schulden te voorkomen of op te lossen. Regelmatig heeft de stichting te maken met vragen van mensen die plotseling al hun geld kwijt zijn. Maaike deelt haar persoonlijke verhaal:

“Mijn naam is Maaike, ik ben 39 jaar en ik woon in Elburg. Door het faillissement van het bedrijf waar ik werkte, raakte ik mijn baan kwijt. Plotseling bevond ik me in een financiële chaos. Dit had ik nog nooit eerder gehad en ik had geen idee wat ik moest doen. Het was een verschrikkelijk moeilijke tijd. Rekeningen stapelden zich op en ik begon achter te lopen met betalingen. De schulden begonnen zich op te stapelen en ik wist niet hoe ik hieruit moest komen. Het vooruitzicht van het verliezen van mijn huis hing als een donkere wolk boven me.”

‘Mijn maatje bood helpende hand’

Ze gaat verder: “Gelukkig hoorde ik over SchuldHulpMaatje Oldebroek en besloot ik de stap te zetten om hulp te vragen. Ik nam contact op en al snel werd ik gekoppeld aan een vrijwilliger die mij als SchuldHulpMaatje zou begeleiden. Deze vrijwilliger, Sam, luisterde naar mijn verhaal en bood me een helpende hand in deze moeilijke periode. Samen met Sam begon ik stap voor stap mijn financiële situatie onder de loep te nemen. Hij hielp me om overzicht te krijgen in mijn inkomsten en uitgaven en om een realistisch budget op te stellen. We gingen samen aan de slag om mijn schulden aan te pakken en betalingsregelingen te treffen met mijn crediteuren.”

‘Samen werkten we aan mijn
financiële herstel’

“Het was geen gemakkelijke weg, maar met de hulp van mijn schuldhulpmaatje begon ik langzaam maar zeker uit het dal te klimmen. Samen werkten we aan mijn financiële herstel en leerde ik hoe ik beter met geld kon omgaan. Hij gaf me ook handvatten om mijn financiële toekomst beter te plannen en om tegenslagen te voorkomen.”

‘Met zelfvertrouwen naar toekomst’

Tot slot: “Nu, een paar jaar later, kan ik met trots zeggen dat ik mijn financiën weer onder controle heb. Ik kijk met zelfvertrouwen naar de toekomst en ben ontzettend dankbaar voor de steun die ik heb ontvangen. Maar, helaas is mijn verhaal niet uniek. Schulden zijn een verborgen probleem dat zich achter vele voordeuren afspeelt. Ik wil anderen aanmoedigen hulp te zoeken.”

Info: 06-40 69 97 90 (Elburg) en 06-39 02 37 04 (Oldebroek)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie