Tara van der Weerd en Marja van de Beek en achter hen Pascal Visser en Marja Klein.
Tara van der Weerd en Marja van de Beek en achter hen Pascal Visser en Marja Klein. José Oosthoek

‘Andere mensen helpen geeft heel veel energie’

24 mei 2023 om 07:56 Maatschappelijk

Het initiatief ‘Iets Liefs’ wil eenzaamheid rond de kerstdagen tegengaan. Om geld in te zamelen voor een mooi kerstdiner en kerstpakketten, is de vriendengroep nu al van start gegaan.

José Oosthoek

“Een aantal jaren heb ik in een lastige situatie gezeten, waarbij eenzaamheid de boventoon voerde”, vertelt initiatiefnemer Pascal Visser. “Rondom de feestdagen zag ik al die gezelligheid en toen dacht ik: als ik er weer bovenop ben, ga ik iets organiseren voor mensen die ook eenzaam zijn rond kerst. Dat moment is nu. Ik heb een paar vrienden en lieve mensen met het hart op de goeie plek benaderd, zoals Marja van de Beek en Tara van der Weerd. Omdat we –als leken- wel wat ondersteuning konden gebruiken, heb ik Marja Klein van Stichting WiEL gevraagd. Via Marja kwamen we bij Aad Withaar, hij heeft veel contacten en vervolgens zijn we naar de Boni in ’t Harde gestapt en hebben we om sponsoring gevraagd. We kregen een positieve reactie en er zijn inmiddels meer sponsoren gevonden. Het is de bedoeling om bij de Boni koffie, thee en zelfgebakken cake te verkopen om geld in te zamelen. Dit kost dan vijftig cent en mensen mogen ook doneren. We zamelen hiermee geld in voor de Kerstactie, alle kleine beetjes helpen.”

“Het kerstdiner is vooral bedoeld voor eenzame en minder bedeelde mensen”, aldus Marja van de Beek. “Het wordt een lopend buffet, zodat mensen elkaar ook kunnen ontmoeten. De kerstpakketten zijn voor mensen die gebruik maken van de voedselbank. Het is fijn om andere mensen te kunnen helpen, dat wil ik graag. Ik doe ook veel vrijwilligerswerk, dat vind ik leuk.” Tara vertelt dat ze zelf ook eenzaamheid gekend heeft en een moeilijke periode in haar leven afgesloten heeft: “Nu ik hersteld ben, vind ik het mooi om iets voor anderen te kunnen betekenen. Ik heb ook pannenkoeken gebakken en mee geholpen met Smaken Verschillen, om mensen in ’t Harde te verbinden met statushouders. Pascal beaamt dit: “De energie die je krijgt van mensen helpen als je zelf hersteld bent!” “Dit initiatief past helemaal bij WiEL; meedenken en meedoen met andere mensen”, zegt Marja Klein. “We hebben de rol van WiEL goed doorgenomen met elkaar, een mooie wisselwerking. Door mijn werk weet ik hoe lastig kerst voor sommige mensen kan zijn.”

Iets Liefs is momenteel bezig met een vergunning om bij de Boni met koffie, thee en cake te verkopen. “We zijn natuurlijk ook blij met donaties en zijn aan het brainstormen over andere acties”, aldus Pascal. Meer info: www.facebook.com/ietsliefs6.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie