Van links naar rechts: Mike Kok, Bas van Doorn, Ronald Gerard, Wilma Rietberg en Fred Westerman.
Van links naar rechts: Mike Kok, Bas van Doorn, Ronald Gerard, Wilma Rietberg en Fred Westerman.

Wijkraad De Akkers in Wezep is nu officieel een stichtingsvorm

10 april 2023 om 14:50 Maatschappelijk

De wijkraad ‘de Akkers’in Wezep kreeg bij de notaris officieel een stichtingsvorm. Samen met de gemeente Oldebroek is enkele jaren geleden een traject opgestart om de leefbaarheid in de wijk en de onderlinge verbinding tussen de wijkbewoners - 500 huishoudens en 15 woonstraten – in Wezep-West te vergroten.

Maandelijks komt het nieuwe bestuur in ’t Harlekijntje bij elkaar, waarbij af en toe gemeentelijke ambtenaren worden uitgenodigd.

Wijkfeest

Van de besprekingen maakt men een verslag met actiepunten. De wijk kent sinds kort een wijkkrant en/of flyers die door bewoners zelf worden bezorgd. Momenteel werkt een actieve werkgroep aan het wijkfeest. 

Verbetering speelplekken

Voorzitter Fred Westerman: “We zijn tot de conclusie gekomen dat het wijkraadswerk nog beter uit de verf komt in een formele stichtingsvorm.
We zijn onder andere betrokken bij ontwikkelingen en verbeteringen in de wijk op het gebied van speelplekken voor de jeugd, verkeer/verkeersveiligheid, in het openbaar groen en het bieden van meer activiteiten voor de jeugd. De samenwerking met onder andere wijkcontactambtenaar Peter Zoombelt is prettige en constructief.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie