Afbeelding
Goedele Monnens

Ouderinitiatief De Plataan Wezep in de prijzen

10 februari 2023 om 12:16 Maatschappelijk

Met de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’ wil de provincie woningzoekenden koppelen aan leegstaande gebouwen om zo te zorgen voor meer woningen, minder leegstand en verduurzaming van buurten en wijken. In 2020 begon deze challenge met een zoektocht naar geschikte gebouwen en gemeenten die wilden deelnemen aan.

De challenge is inmiddels afgerond! Vijf winnende groepen mochten tijdens een feestelijke bijeenkomst een voucher van € 3000,- in ontvangst nemen. Dit geld kunnen ze weer investeren in hun project. Eén van die winnende groepen iswoonzorg De Plataan in Wezep, een ouderinitiatief dat zorgwoningen wil realiseren voor jongeren met een beperking in de oude basisschool De Klepperbelt. Dankzij de challenge kreeg De Plataan extra begeleiding die ze anders niet of veel lastiger had gehad. Met kennissessies, gesprekken en brainstormsessies met experts konden alle finalisten bovendien hun plannen verrijken op drie deelthema’s: energietransitie, leefbaarheid en biodiversiteit en klimaatadaptatie.Voorafgaand aan de finale bezocht een groep experts alle locaties, waaronder De Klepperbelt, voor een laatste ‘beoordeling’. Tijdens de finale op 3 februari 2023 kregen de winnaars allemaal een eindverslag met laatste ‘tips en tops’ voor hunproject. ‘Een zorgproject met bezieling’ noemde de expertgroep het ouderinitiatief De Plataan in het eindverslag. De expertgroep heeft dan ookvertrouwen in een goede afloop.
Bob Sikkes, één van de experts en bekend van het TV programma ‘Kopen zonder kijken’, was in het juryrapport vol lof over De Plataan: ‘Een mooi project en wat mij betreft van een andere orde dan wat we verder hebben gezien. Heel fijn dat een oude basisschool een nieuwe bestemming krijgt. De stichting heeftuiteindelijk geld nodig en dat wordt gevonden bij een ‘bevriend’projectontwikkelaar. Wezep hangt van ‘ons kent ons’ aan elkaar en dat lijkt hier heel goed te werken. Een ontwikkelaar doet nooit iets voor niets, maar het lijktof hier een goede balans is gevonden. Heel veel succes voor deze stichting. Mooi initiatief en heb hoop op goede afloop’.Over De Plataan Stichting woonzorg De Plataan is een initiatief voor het creëren van een veilig thuis voor jongeren met beperkte mogelijkheden. De gemeente Oldebroek heeft de stichting de mogelijkheid geboden om het nu leegstaande schoolgebouw De Klepperbelt om te bouwen tot een woonzorg gebouw. Kijk voor meer informatie op www.woonzorgdeplataan.nl

Op de foto vlnr: Jan Duinkerken (secretaris), Klaas Wiersma(Penningmeester), Jan W. van Raalte (voorzitter), Christiaan Heideveld(ouder) en Hendriette Kroes (ouder).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie