Afbeelding
Foto: Jack Aalderink

Actiedag Hervormde kerk in Oldebroek goed voor ruim 18.000 euro

6 februari 2023 om 15:36 Maatschappelijk

Na een aantal jaren van afwezigheid heeft de Hervormde gemeente Oldebroek een actiedag gehouden. Het vond plaats in het kader van de Winteractie; Verder bouwen in Malawi. De opbrengst was ruim 18.000 euro.

In 2018 is het eerste gedeelte van een school gerealiseerd, maar inmiddels is dat onderkomen te klein geworden. Komende zomer gaat een groep vrijwilligers uit de gemeente Oldebroek er weer heen om de school uit te breiden met een aantal klaslokalen én een lerarenverblijf. Afgelopen vrijdagavond mochten de tieners met hun actie Expeditie Malawi starten. Van 23.00 uur tot de volgende ochtend 11.00 uur waren ze non-stop in touw met allerlei intensieve activiteiten. Met veel voldoening konden ze het bedrag van 2.485 euro overhandigen. Daarna gingen de kleinsten verder met hun lopathon. Ze renden in tien minuten zoveel mogelijk rondjes om de kerk. Vervolgens mochten de oudere kinderen dit een half uur lang doen. Dit leverde ruim 2.100 euro op. 

In het Open Huis ging het programma verder met optredens van de twee kinderkoren. Er waren workshops, een bingo en een talentenveiling. Als afsluiting was er een stamppottenbuffet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie