Afbeelding
Alida Bosma

Erepenning Oldebroek voor IJsselvliedt vrijwilliger Mathieu Vanderlinden

6 januari 2023 om 16:26 Maatschappelijk

Mathieu Vanderlinden uit Wezep, vrijwilliger op IJsselvliedt, heeft donderdag 5 januari de erepenning van de gemeente Oldebroek ontvangen. Burgemeester Tanja Haseloop reikte de erepenning aan hem uit, in de woonkamer van landgoed IJsselvliedt, namens het college van burgemeester en wethouders. 

De gemeente reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Mathieu Vanderlinden is al zeker vanaf 2012 actief op IJsselvliedt. En in 2021 verhuisde hij zelfs vanuit Noord-Holland naar Wezep voor dit vrijwilligerswerk. Mathieu doet heel veel op IJsselvliedt. Tijdens de vakantieweken staat hij vrijwilligers en vakantiegasten bij. Daarnaast is hij als klusjesman allround inzetbaar: onderhoud aan de tuinbanken en fietsen, muren en plafonds herstellen of sauzen, bordjes plaatsen in de tuinen en nog vele andere klussen.

De gemeentelijke erepenning is aangevraagd vanuit de samenleving. Vervolgens heeft het college van burgemeester en wethouders unaniem positief besloten op deze voordracht. Burgemeester Haseloop: “Het college is blij met de voordracht van Mathieu Vanderlinden. We horen niet vaak dat er vrijwilligers speciaal naar de gemeente Oldebroek verhuizen vanwege hun vrijwilligerswerk. Mathieu is een alleskunner en een alleswiller. En daar zijn ze bij de Stichting IJsselvliedt maar wat blij mee! Ook de gemeente Oldebroek is trots op Mathieu en hoe hij zich inzet voor zijn medemens; dienstbaar en positief. Hij is een groot voorbeeld als vrijwilliger en mens. Deze erepenning is uitermate verdiend en wordt hem door veel mensen van harte gegund.”

Het landgoed wordt tot op de dag van vandaag beheerd door het bestuur van Stichting IJsselvliedt. De stichting behoudt het landgoed voor de toekomst en geeft het een sociale invulling. Hotel IJsselvliedt, gevestigd in het grote huis, biedt volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Deze gasten kunnen exclusief gebruikmaken van de binnentuin en de Oranjerie en van de schoonheidssalon, die in het voorste gedeelte van het Koetshuis is gevestigd. De rest van het landgoed is wel opengesteld voor publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie