Bedrijfsleider Coop, Willem van de Put met een aantal kids.
Bedrijfsleider Coop, Willem van de Put met een aantal kids. Cor Sellis

Coop Kidsweek bij De Bovenstreek in Oldebroek

16 oktober 2022 om 08:12 Maatschappelijk

Het boerderijmuseum in Oldebroek houdt jaarlijks in de herfstvakantie de Kidsweek voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Dit jaar is de nieuwe sponsor supermarkt COOP. Deze sponsor maakt het organiseren van veel activiteiten mogelijk én biedt een gratis entree aan voor de kinderen. 

Er wordt verwacht dat kinderen met begeleiders komen en die betalen 2,50 euro entree. Aanmelden vooraf is niet nodig. COOP verloot bij het Boerderijmuseum een goedgevulde boodschappentas. Door opgave van naam en adres, maakt een ieder kans op deze prijs. Bovendien kan bij de supermarkt een kleurplaat worden opgehaald. Bij inlevering bij het Boerderijmuseum maken de mooiste kleurplaten per leeftijdscategorie kans op een prijs. 

Dit jaar heeft iedere dag in de Kidsweek een ander thema. De activiteiten beginnen dinsdag 25 oktober en eindigen op zaterdag 29 oktober. Het begint telkens om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur. De lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. Voor de lunch verkoopt het Boerderijmuseum soep, krentenwegge en broodjes frikandel, kroket, knakworst en hamburger.

Het programma ziet er als volgt uit: dinsdag is er lang leve de bij. Imkervereniging Wezep-Hattemerbroek leert kinderen alles over bijen en waarom bijen zo belangrijk zijn. Kinderen kunnen een waskaars of een insectenhotel maken. Woensdag: sport en spel. Oud- marathonschaatser Jan Maarten Heideman gaat het kampioenschap klunen verzorgen. Op het erf van de boerderij is een parcours uitgestippeld. Er zijn voldoende houten schaatsen aanwezig. Natuurlijk ontbreekt de koek- en zopietent niet. Voor kinderen tot 6 jaar wordt het parcours gereden met loopfietsjes die beschikbaar zijn gesteld door ATB vereniging Oldebroek.

Donderdag: bakken en versieren. In zes ovens kunnen de kinderen zelfgemaakte pepernoten en cupcakes bakken. De ingrediënten en versieringen zijn beschikbaar gesteld door de Bakzolder uit Elburg. 

Vrijdag: beestenboel. Bennie van den Brink gaat vertellen over vogels en dierenarts Christien Rijpkema over haar beroep. Dierenwinkel Gardenbroek uit Elburg verzorgt de quiz “raad het voer”. Welk voer wordt door welk dier gegeten? Ook koe melken, pony rijden en het maken van een vogelhuisje is mogelijk. Zaterdag: familiedag met tal van activiteiten. Denk aan een springtouw maken, demonstratie potten bakken, presentatie over duiven, handwerken, ballonclown, ringsteken. Wilma Kolkman is aanwezig om een (gezins)foto te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie