Ondertekening Regiovisie 2022-2024 en Cultuur- en Erfgoedpact 2022-2024.
Ondertekening Regiovisie 2022-2024 en Cultuur- en Erfgoedpact 2022-2024.

Noord-Veluwse gemeenten versterken cultuur- en erfgoed in de regio

Maatschappelijk

De gemeenten Elburg, Ermelo, Epe, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten gaan intensiever samenwerken op het gebied van cultuur en erfgoed. Op donderdag 22 september ondertekenden deze negen gemeenten de Regiovisie 2022-2024 en het Cultuur- en Erfgoedpact 2022-2024. Hierin staan afspraken over de regionale activiteiten rondom cultuur en erfgoed. De provincie Gelderland stelt hiervoor drie jaar lang subsidie beschikbaar.

Doel van de regionale activiteiten is de culturele infrastructuur in de regio Noord-Veluwe te versterken en verduurzamen. Zo komt er een cultureel platform in iedere gemeente. In een cultuurplatform zijn lokale culturele en - erfgoedorganisaties bij elkaar aangesloten. Een tweede speerpunt is het ontwikkelen en zichtbaar maken van de identiteit van de Noord-Veluwe.

Lokale en regionale samenwerking versterken

Cultuurkust, Cultuurplein en Cultuurmakelaar Elburg gaan regionale activiteiten ontwikkelen en uitvoeren in de negen gemeenten. Deze uitvoeringsorganisaties zoeken samenwerking tussen het culturele domein en domeinen zoals recreatie en toerisme.

Door samenwerking op lokaal en regionaal niveau ontstaan nieuwe culturele activiteiten. De samenwerking biedt ook kansen om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan, zoals hoge energielasten en de krapte op de arbeidsmarkt. Door de samenwerking kunnen de culturele organisaties elkaar helpen met deze actuele onderwerpen.

Achter de samenwerking

Voor de uitvoering van de Regiovisie en het Cultuur- en Erfgoedpact stelt de Provincie Gelderland twee subsidies beschikbaar voor de periode van 2022-2024. Provinciale cultuurinstelling Cultuur Oost ondersteunt de negen gemeenten met kennis, advies en ondersteuning bij de uitvoering van het Cultuur- en Erfgoedpact.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Spaar bij Coop Vlaar Oldebroek voor koffie-, thee- en taartservies 2 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ook in categorie Topscorers is spanning terug 5 uur geleden
Afbeelding
Detaillisten profiteren van decembermaand 7 uur geleden
Afbeelding
Burgercomité en Sint Nicolaasgilden bundelen de krachten 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste trekking Decemberactie Oldebroek levert veel winnaars op 11 uur geleden
Afbeelding
Jan Slagboom uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2022 13 uur geleden
Afbeelding
SchuldHulpMaatje denkt mee om schulden te voorkomen 13 uur geleden