Afbeelding
Shutterstock

Bedrijfspand in Elburg bewoonbaar maken voor opvang Oekraïners

Maatschappelijk

Een bedrijfspand aan de J.P. Broekhovenstraat 11b in Elburg wordt bewoonbaar gemaakt voor de opvang van Oekraïners. Dit is nodig omdat het pand de laatste jaren in gebruik is geweest als kantoorpand.

Wijnand Kooijmans

De vluchtelingen uit de Oekraïne worden momenteel opgevangen op meerdere plekken in de gemeente Elburg. Het gaat om de vakantieparken Bospark Dennenrhode en De Scheepsbel in Doornspijk en daarnaast hij particulieren thuis. De verwachting is dat het pand in Elburg begin november in gebruik genomen kan worden.

De mensen worden begeleid door de gemeente en staan in direct contact met extra begeleiders. Het gaat om een groep van maximaal 42 personen. De opvang op deze locatie heeft een tijdelijke duurt van maximaal twee jaar. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat dit wel afhankelijk is van de komende ontwikkelingen.

Aangegeven wordt dat vanwege de druk om geschikte locaties te vinden en de snelle komst van vluchtelingen er voortvarend moest worden gehandeld. In een brief aan de omwonenden van het betreffende bedrijfspand wordt hiervoor begrip gevraagd.

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 1 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 17 uur geleden
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 21 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 22 uur geleden
Afbeelding
Huisarts aan het woord: Stoppen met roken 23 uur geleden
Afbeelding
‘Kunst is mijn wereld’ 23 uur geleden
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 23 uur geleden