Afbeelding

Massale belangstelling voor herdenking Doornspijk

5 mei 2024 om 09:54 Maatschappelijk

Doornspijk lijkt ieder jaar massaal uit te lopen naar de dodenherdenking bij het monument aan de Oude Kerkweg. Een inwoonster van Nunspeet vertelt dat ze is geboren in Doornspijk en hier ieder jaar nog terug keert om samen met haar familie de herdenking bij te wonen. 

Wijnand Kooijmans

Sinds het overlijden van haar zoon heeft de herdenking voor haar een extra betekenis gekregen. Woorden worden niet gesproken tijdens de herdenking. Bij het monument staat een erewacht van militairen. Kransen worden gelegd door wethouder Henk Wessel met een jonge inwoonster van Doornspijk en het bestuur van de Oranjevereniging Doornspijk die jaarlijks de herdenking organiseert. 

Muziek en zang nemen altijd een belangrijke plaats in tijdens de herdenking. De christelijke muziekvereniging Juliana speelt koralen voor et spelen van de Last Post, de twee minuten stilte en het Wilhelmus. Na de kranslegging wordt door alle aanwezigen ‘Blijf bij mij Heer’ gezongen, gevolgd door onder meer Groot is Uw trouw o Heer’ door de leden van de interkerkelijke koren His Reflection en Deo Cantemus. Juliana speelt tot slot het Remembrance day. Velen maken vervolgens een tocht langs het monument.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie