Afbeelding
Foto: Jack Aalderink

Beste beentje voorzetten met NLdoet voor De Voskuilerhoeve in Wezep

18 maart 2024 om 08:45 Maatschappelijk

NLdoet bracht afgelopen weekend overal in Nederland veel mensen op de been. In de gemeente Oldebroek was dat niet anders. Neem bijvoorbeeld kinderboerderij De Voskuilerhoeve (foto) in Wezep. 

Het bestuur had tijdig aangegeven dat alle hulp welkom zou zijn om de dierenverblijven klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Gewapend met een keukentrap, gereedschap, accuboormachines en schuurmachines kwamen de vrijwilligers ‘s morgens naar de Honingweg 16a. Daar kregen ze eerst een kopje koffie om vervolgens tot het middaguur te klussen. Na de lunch volgde de ‘tweede helft’. 

Het kippenhok voorzien van fijnmazig gaas, de daken van de konijnenhokken opknappen, stallen verplaatsen, krabbelborstels ophangen, opruimen etc. Er stond voldoende op het to-do-lijstje. Het is de bedoeling om de overige klussen eenmaal per maand op te gaan pakken op de eerste zaterdagochtend van de maand van 09.00 tot 12.00 uur.

Al met al is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds, opnieuw een groot succes geworden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie