't Trefpunt
't Trefpunt Google

Sluiting drugspand ‘t Trefpunt: bijdrage CVO + beantwoording burgemeester

1 juni 2023 om 22:58 Lokaal Deel je nieuws

Dankzij een interpellatieverzoek, gesteund door CVO, is er een ingelast debat gehouden over de ontstane situatie aan de Stationsweg 25 te Wezep (’t Trefpunt). CVO heeft tijdens dit debat, na gesprekken met omwonenden, de nodige vragen gesteld aan de portefeuillehouder Openbare Orde namens het college, burgemeester Haseloop.

De vragen van CVO hadden betrekking op gedane meldingen richting 112 (politie) , die niet zijn doorgekomen. Ook is de politie, na een melding bij dit pand, pas na 20 minuten gekomen, te laat. Is de politieregio niet te groot, en hebben we wel voldoende capaciteit? Ook heeft CVO-raadslid Barry van der Velde gevraagd naar het ingestelde cameratoezicht: wordt de buurt hierbij betrokken en geïnformeerd? Ook als de camera’s na verloop van tijd eventueel weer weggaan? Tot slot is in algemene zin gevraagd of er opgeschaald kan worden in actie tegen drugscriminaliteit, zeker aangezien er de afgelopen jaren meerdere zaken hierover hebben gespeeld.

CVO wil met deze vragen het gevoel van veiligheid graag vergroten, voor nu en in de toekomst.

De burgemeester antwoordde dat de meldingen die niet zijn doorgekomen, uitgezocht gaan worden. Ook is er erkend dat de politie te laat ter plaatse is geweest na een melding. Wat betreft de camera’s, gaat ze haar best doen om die, indien gewenst en nodig, langer aan te houden. Extra politiecapaciteit valt helaas moeilijk te organiseren. 

Tot slot werd tijdens het debat melding gemaakt dat de burgemeester ook een woning aan de Koemkolkweg in Oosterwolde heeft gesloten (voor de duur van 6 maanden).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie