Op de foto: Susan, Gerrald, Bert, Stephen en Gerco bij het in ontvangst nemen van de duo-fiets.
Op de foto: Susan, Gerrald, Bert, Stephen en Gerco bij het in ontvangst nemen van de duo-fiets. 's Heeren Loo

Duo-fiets voor dagbesteding boerderij Op ’t Schroat

23 mei 2023 om 14:18 Lokaal Deel je nieuws

Dankzij gulle giftgevers kon dagbesteding boerderij Op ‘t Schroat een duo-fiets kopen voor de cliënten van de dagbesteding. 

De cliënten van de Oosterwoldse dagbesteding zijn heel blij met hun nieuwe duo-fiets. Begeleider Gitte Leeuw: “De cliënten vinden het hier heerlijk. Het buitenleven doet ze goed. Met deze duo-fiets voor de deur kunnen ze er lekker op uit. Met een begeleider, familielid of vrijwilliger. Even een uurtje fietsen - om bijvoorbeeld de omgeving te verkennen of een boodschapje te doen - verzet de zinnen en vergroot hun leefwereld enorm. De combinatie van frisse lucht en lichaamsbeweging zorgt voor ontspanning en een betere mentale en lichamelijke gezondheid. Bovendien is samen fietsen ook nog eens heel gezellig. Dankzij giftgevers is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Zonder hen was het nooit gelukt om de duo-fiets aan te schaffen, want vanuit de zorggelden worden dit soort aankopen niet bekostigd. We willen iedereen langs deze weg heel hartelijk bedanken voor alle betrokkenheid en steun!”

Over boerderij Op ‘t Schroat

Deze Oosterwoldse dagbesteding wordt dagelijks bezocht door zo’n 15 mensen met een (licht) verstandelijke beperking in de leeftijd 18 tot 73 jaar. Hier verzorgen ze de boerderijdieren onder professionele begeleiding van ’s Heeren Loo medewerkers. Ook maken ze werken in het atelier en verkopen ze cadeauartikelen en woonaccessoires in het winkeltje. In een gemoedelijke sfeer en veilige omgeving leren de cliënten vaardigheden en halen ze het beste uit zichzelf. Ieder op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie