Witter Mannen Ensemble. Foto: Ruud Wijnne
Witter Mannen Ensemble. Foto: Ruud Wijnne Ruud Wijnne

Witter Mannen Ensemble organiseert groot korenconcert in Elburg

29 september 2023 om 12:00 Algemeen

Het ‘Witter Mannen Ensemble’ organiseert op vrijdag 13 oktober een groot korenconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Elburg.

Naast genoemd koor werken mee ‘Vox Humana’ uit Oldebroek, ‘Interkerkelijk koor ‘t Harde’ en ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk. Zij vormen tijdens dit zendingsconcert een groot gemengd koor van rond de 100 zangers. De drie koren staan onder leiding van Bert Gelderman. Het ‘Witter Mannen Ensemble’ is ontstaan tijdens de coronaperiode waarin enkele mannen meewerkten aan de erediensten. Ze deden dit veelal onder leiding van Herman Witter.
Aan het concert werken ook bekende musici uit de omgeving van de Noord Veluwe mee. De fluitiste Willeke van de Bos heeft haar medewerking toegezegd evenals pianist Marco van de Graaf. Ook de sopraan Ilse Overeem en bas/bariton Sierk Krol hopen deze avond hun medewerking te verlenen hetzij bij uitvoeringen van het koor of individueel. De hervormde gemeente uit Elburg organiseert jaarlijks een activiteit ter ondersteuning van zendingsproject. Het benefietconcert wordt gratis aangeboden, maar zal in het teken staan van het zendingsproject waarvoor dan ook een collecte wordt gehouden. De opbrengst van het concert komt ten goede aan Zendingsprojecten van wijk West in Oostendorp en Wijk Oost van de Hervormde Gemeente in Elburg. Aanvang van het concert is 19.30 en de kerk is open vanaf 19.00 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie