Afbeelding
NWVfoto.nl

WHC deelt zevenklapper uit

24 september 2023 om 09:52 Algemeen

De ouverture van WHC had niet beter kunnen uitpakken. Hulzense Boys werd op Mulderssingel weggespeeld. De 7-0 overwinning was geen doelpunt teveel. Gaf het spel in de oefenwedstrijden soms nog aanleiding om de wenkbrauwen te fronsen, deze middag viel alles op zijn plaats.

Dick van der Veen

Er werd negentig minuten lang hoegenaamd niets weggegeven en voorin stapelden de kansen zich op. De drie doelpunten voor rust waren de afsluiting van fraai opgezette combinaties. Bij de Wezepers had Stef van Oene de ondankbare taak om de geblesseerde Sylvain Vierhuizen te vervangen, maar deed dat met verve. In een oefenwedstrijd toonde hij al defensief ook uit de voeten te kunnen en daarom mocht hij het ‘om het echie’ ook laten zien. Bovendien was hij het die in de elfde minuut, na wat voorliggende beschietingen, de score open brak door een knappe solo af te ronden met een pegel die via de lat insloeg. Spoedig gevolgd door een treffer van Jurian van den Brink die op sublieme wijze met een slimme steekpass werd vrij gezet door Sargon Gouriye. Nog voor rust rondde Jelle Post de zoveelste vlotte aanval af en liet de thuisclub met een ongekende weelde van drie doelpunten de rust ingaan.

Toch werd daaraan niet al teveel optimisme gehangen, want het zou niet de eerste keer zijn dat WHC onmachtig is om met een royale voorsprong om te gaan. Die twijfel bleek misplaatst. Hulzense Boys slaagde er niet of nauwelijks in om de Wezeper zestien binnen te dringen. Het middenveld was volledig voor de thuisclub met Thijs Dekker als heerser. De score werd opgevoerd door Beland Zend (twee keer), Dekker en een slotakkoord van aanvoerder Jochem Oude Booijnk die een strakke voorzet fraai inknikte.

Wat is er in dit WHC gevaren? We vragen het aan de man die de zevenklapper voltooide. “We hebben vorig seizoen meer power voorin, probeerden daarmee een lange spits als Sander Krijns te vinden. Nu zoeken we het over de grond. Het is een gewenningsproces waarmee we flinke stappen maken. Ik kan niet anders zeggen dan dat we een prima pot hebben afgeleverd.”

Ook hij zag van achteruit dat de  mensen voorin elkaar gemakkelijk vonden. Vanuit de omschakeling werd op tempo de diepte gezocht. De nieuwe formatie heeft tijd nodig om ingespeeld te raken. Uiteraard maakt één zwaluw geen zomer, maar deze eclatante zege staat gelijk aan een veelbelovend begin. Voor Hulzense Boys de troost dat het vorig seizoen na een abominabel begin nog een periodetitel in de wacht sleepte. Maar met een sterk verjongde formatie en een geheel nieuw middenveld zal dat een hele opgave zijn. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Elburg die bewees dat de docenten bij de KNVB een terechte keuze maakten door hem te laten promoveren. Een eenzijdig duel, maar daar hebben ze in Wezep lak aan.