College misleidt Oldebroek in het AZC-dossier!

5 september 2023 om 09:56 Algemeen Ingezonden

Het college van burgemeester & wethouders van Oldebroek heeft altijd consequent gezegd dat de gemeente eigenlijk niets te zeggen heeft over de vraag óf er een AZC zou komen in Oldebroek, nadat het COA een verzoek heeft ingediend voor een asielzoekerscentrum aan de Bovendwarsweg. De gemeente zou, volgens het college, namelijk hoogstwaarschijnlijk buitenspel worden gezet door het Rijk, wanneer de gemeente geen medewerking zou verlenen aan de komst van een AZC.

CVO-fractievoorzitter Tom de Nooijer heeft het COA opgebeld om dit verhaal te checken, en het COA komt met een heel ander verhaal! Zij zeggen, en zij zijn nota bene het orgaan dat het verzoek heeft gedaan bij de gemeente Oldebroek voor een AZC, dat zij afhankelijk zijn van de medewerking van de betreffende gemeente, en dat zij op dit moment ook geen verzoeken doen aan de staatssecretaris om tegen de wens van de gemeente tóch een AZC te realiseren!

Daarmee schetst het college, bewust of onbewust, consequent een verkeerde voorstelling van zaken. Dat is buitengewoon ernstig. Volgens CVO is er hier zelfs sprake van misleiding. Daarom heeft de fractie van CVO een interpellatieverzoek gedaan. Dit is een verzoek voor een raadsdebat waarbij het college ter verantwoording wordt geroepen over hun uitspraken en het gevoerde beleid.

Wanneer er meer bekend is over de gevolgen, communiceren we dit uiteraard op onze kanalen.

Lees het hele artikel op de website van CVO: https://www.cvoldebroek.nl/schokkend-college-misleidt-oldebroek-in-azc-dossier/

Bekijk de hele video op het YouTube-kanaal van CVO: https://www.youtube.com/watch?v=F4Pblgp2U3I

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie