Afbeelding
Foto: Martowirono

Drie generaties binnen Taekwon-Do School Martowirono

4 september 2023 om 15:00 Algemeen

Waldie Martowirono introduceerde in 1971 de sport Taekwon-Do in Elburg en omgeving. Ruim vijftig jaar later doet kleinzoon Raúl uit Nunspeet mee aan het WK in Finland. Vandaag, maandag, gaat dit toernooi van start en het duurt tot en met zondag. Claudia Martowirono is mee als coach en dat maakt de drie generaties compleet.

Taekwon-Do is Raúl met de paplepel ingegoten, maar hij moet het (deze week) door eigen inzet voor elkaar zien te boksen. Het talent is actief op de onderdelen Tul (stijlfiguren), sparring (team) en powerbreak (individueel en team). Naast Raúl zijn er nog drie leden van Taekwon-Do School Martowirono, actief in Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Vaassen, die kans maken op een plek in het nationale team.

Waldie Martowirono volgt deze week middels de livestream de verrichtingen van zijn kleinzoon. Opa is zelf ook nog actief, want iedere zaterdag geeft hij training aan instructeurs en hoog gegradueerden. Claudia, die in 2007 de school van haar vader overnam, heeft als doel de meerwaarde van Taekwon-Do onder de aandacht te brengen en de sport te verspreiden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie