Afbeelding
NWVFoto.nl

Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Elburg (update)

12 juni 2023 om 00:07 Algemeen

Een uitslaande brand heeft zondagavond een bedrijfspand aan de Noorderbreedte in Elburg volledig verwoest. Er werd een NL-alert verzonden naar de inwoners van Oostendorp, Elburg en een deel van Flevoland om ze te waarschuwen. In het bericht werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de gebouwventilatie uit te zetten. De vlammen sloegen dan ook metershoog uit het gebouw en zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. 

Zondagavond rond 22.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een uitslaande brand. De brand woedde in een bedrijvenverzamelgebouw aan de Noorderbreedte in Elburg. Al snel werd er opgeschaald door de brandweer. Bij de brand was sprake van veel vliegvuur naar de woonomgeving en er werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De felle uitslaande brand sloeg al snel door naar andere bedrijven in het gebouw. Om het incident beter te kunnen coördineren met diverse hulpverleningspartijen is er ‘grip 1’ gemaakt.

Mocht er veel hinder zijn van asresten, dan kan er contact worden opgenomen met de gemeente Elburg.

Om 02.38 uur werd het sein ‘brand meester’ afgegeven. De sloopwerkzaamheden zijn snel gestart en dat geldt ook voor het nablussen. De brand is begonnen in één van de bedrijven aan de achterzijde van het gebouw, maar wat de oorzaak is is (nog) onduidelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Brandweer probeert te redden wat er te redden valt.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie