Afbeelding
Sander Klugt

Kaartverkoop Het gevoel van vrijheid gestart

29 maart 2022 om 09:00 Algemeen

OLDEBROEK/ELBURG Vanaf maandag 28 maart kunnen er kaarten worden gekocht voor de vertoning van de speelfilm Het gevoel van vrijheid. De film speelt zich af tijdens de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog en gaat over het Verscholen Dorp in Vierhouten en de verzetsgroep Old Putten uit Elburg. Initiatiefnemers zijn de stichtingen Blijdeheidekat uit Nunspeet en 8081 uit Elburg.

De locatie voor de vertoningen is bepaalde geen alledaagse omgeving: het Artillerie Schietkamp van de Legerplaats bij Oldebroek. ,,Een bijzondere locatie voor een bijzondere film”, aldus Sander Klugt van Stichting Blijdeheidekat, de uitvoerend producent. ,,Maar we bieden meer dan alleen de film. Zonder nu al te veel uit de school te klappen kan ik zeggen dat we zorgen voor een heel eigen en unieke beleving!” Op de website: www.gevoelvanvrijheid.nl kunnen mensen kaarten kopen voor de vertoningen, die plaatsvinden van 19 tot en met 23 april. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk.

Het aantal beschikbare kaarten is wel beperkt omdat er al veel gereserveerd zijn. Klugt legt uit hoe dat zit. ,,Aanvankelijk was het de bedoeling dat Het gevoel van vrijheid een multimediale openluchtvoorstelling zou worden. Twee jaar geleden waren voor die voorstelling al zo’n 1200 kaarten verkocht, zowel digitaal als bij fysieke verkooppunten. Veel van die kaarten zijn inmiddels omgeruild voor een van de filmvertoningen. Dat kan trouwens nog steeds. Op de website is te lezen hoe.”

Na ruim twee jaar is het dus eindelijk zo ver: de film kan getoond worden. De initiatiefnemers, spelers en medewerkers hebben er heel veel zin in. Klugt, die niet alleen achter de camera stond maar de filmbeelden nu ook monteert, wil het eindresultaat graag laten zien. ,,Het is een heel mooi, menselijk verhaal geworden. En sommige scènes zijn heel aangrijpend, daarvan zullen de bezoekers ongetwijfeld kippenvel krijgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie