School bakt taarten voor Stichting NIkai 4 Life.
School bakt taarten voor Stichting NIkai 4 Life.

Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life

7 februari 2023 om 09:10 hartenziel

Om de Nationale Voorleesdagen en de Poëzieweek af te sluiten heeft de Willem van Oranjeschool uit Kampen een speciale actie opgezet voor Stichting Nikai 4 Life uit Elburg. 

Alle kinderen mochten thuis een taart bakken en die vervolgens verkopen, waarbij de opbrengst voor het goede doel was. Wat begon als een bescheiden initiatief mondde uit in een overweldigende actie. Tientallen kinderen hadden de keukens thuis gebruikt om de mooiste en lekkerste taarten te bakken. “Honderden mensen , kinderen, ouders, opa’s en oma’s baanden zich vervolgens een weg door de gangen van de school en zorgden voor een ware opstopping om een glimp van de taarten op te vangen. En te proeven uiteraard”, vertelt Arjan Kroes, oprichter van Stichting Nikai4Life. “Dat zoveel mensen belangstelling toonden had niemand verwacht en dat geldt ook voor de opbrengst, maar liefst 737,70 euro.”

Als dank overhandigde Nikai 4 Life alle bakkertjes een Nikai 4 Life polsbandje. “Hierbij willen wij iedereen heel erg bedanken, zowel voor het bakken als voor het kopen van de taarten.” 

Stichting Nikai 4 Life is in 2018 opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker, een zeldzame en agressieve vorm van kanker. De stichting is gevestigd in de gemeente Elburg. Info: www.nikai4life.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie