Afbeelding
Barry Wensink

René Rozeboom beëdigd als raadslid in Elburg

14 november 2023 om 09:13 Politiek

Bij aanvang van de later zo tumultueus verlopen raadsvergadering in Elburg is René Rozeboom beëdigd door burgemeester Jan Nathan Rozendaal als raadslid. Hij volgt Liesbeth ten Have op die na ruim veertien jaar raadslid te zijn geweest voor Algemeen Belang heeft besloten te stoppen. In de december vergadering werd afscheid van haar genomen.

Rozeboom gaf aan als leerling van de toen nog lagere school in politiek geïnteresseerd geweest te zijn in politiek. Zij het de landelijke, de plaatselijke politiek sprak hem toen nog niet aan. Op 18-jarige leeftijd kwam hij terecht bij de fractie van Algemeen Belang. Hoe, dat is hij vergeten. Op het moment dat er plannen waren de melkveehouderij, waar hij inmiddels eigenaar van is, te verplaatsen deed hij een stap terug.

Tot een jaar geleden toen hij, zij het met enige aarzeling, werd gevraagd burgerraadslid te worden voor Algemeen Belang. Hij zegt groot respect te hebben voor datgene wat de raadsleden aan werk verzetten. “Het zijn ook gewone mensen waar je met van alles over kunt praten om de gemeente Elburg een stukje mooier te maken.”

Hierna werd door burgemeester Rozendaal het agendapunt aangekondigd een nieuwe plaatsvervangend voorzitter te benoemen. Tot haar vertrek was Ten Have dat. Op dat moment deden de leden van Kick Out Zwarte Piet hun intrede in de raadszaal. Waar burgemeester Rozendaal een schorsing aankondigde bleek dit uiteindelijk zo te verlopen dat moest worden besloten de raadsvergadering voor dat moment te beëindigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie