H. van de Haar, J. van de Wiel (SDWH), T. Montfrooij (Koller), H. Groeneveld, D. van den Essenburg.
H. van de Haar, J. van de Wiel (SDWH), T. Montfrooij (Koller), H. Groeneveld, D. van den Essenburg.

Zonnepanelen voor dorpshuis De Bouwakker in Hattemerbroek

1 juni 2023 om 15:45 Duurzaamheid

Onlangs is er een start gemaakt met de verduurzaming van dorpshuis De Bouwakker in Hattemerbroek. 

“Een grote investering”, geeft de voorzitter van het dorpshuis de heer Van Essenburg aan. “Toch kan het nu al gerealiseerd worden, mede vanwege een forse bijdrage vanuit de Stichting Duurzaamheidsfonds Windmolenpark Hattemerbroek (SDWH). Hiermee profiteren we als omgeving ook voor het eerste jaar daadwerkelijk van de opbrengst vanuit de windmolens langs de N50.”

Hij vervolgt: “Als eerste stap in het verduurzamingsproces installeert installatiebedrijf Koller uit Hattem 96 zonnepanelen op het dak. Hiermee wordt bijna het jaarlijkse stroomverbruik opgewekt en dat levert dus ook een behoorlijke besparing op. De volgende stap is dat voor gehele gebouw een duurzaamheidsscan komt.”

De provincie Gelderland stelt binnen het Ontzorgingsprogramma verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Gelderland een duurzaamheidscoach beschikbaar. Door deze coach wordt een scan van het gebouw gemaakt om in zicht te krijgen waar nog verdere verduurzaamheidsmaatregelen haalbaar zijn. Tevens wordt ondersteuning verleend bij het vinden van financiële dekking voor de investeringen bij de noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen. “Hopelijk is dan over ongeveer een jaar De Bouwakker optimaal verduurzaamd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie