Afbeelding
NWVfoto.nl

Schapenmarkt in Oldebroek in volle gang

13 september 2023 om 11:47 Activiteiten

Inwoners van (de gemeente) Oldebroek, maar ook van ver daarbuiten, brengen vandaag massaal een bezoek aan de Schapenmarkt. Al vroeg in de ochtend liepen de eerste belangstellenden door de straten en het wordt alsmaar drukker.


Het is dan ook al sinds jaar en dag traditie dat het evenement, (vroeger) ook wel ‘Broekkarmse’ genoemd, wordt gehouden op de woensdag voorafgaande aan 17 september. De basisschoolkinderen hebben vrij van school en menig oud-inwoner weet ook de weg naar Oldebroek te vinden. Op de markt zijn volop goederen te koop en de handelaren doen dan ook goede zaken. Ook tal van verenigingen zijn met een kraam van de partij. In totaal zijn er ruim 200 kramen en ook de plaatselijke winkeliers hebben tal van aanbiedingen.

Op het Raadhuisplein stond een klederdrachtshow gepland en er is een heuse ganzenfanfare. In de Gereformeerde kerk vinden orgelbespelingen plaats. Net als voorgaande jaren zijn er oude tractoren en oude ambachten te bewonderen. Schapendrijven, pakwerkdemonstraties en vuurspuwen; het staat allemaal op het programma. Bij het Kulturhus vindt tot vanavond laat een kermis plaats. Schapenmarkt 2023 wordt om 22.00 uur afgesloten op de skeelerbaan met een vuurwerkshow.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie