Het publiek geniet volop. Archieffoto NEOmedia
Het publiek geniet volop. Archieffoto NEOmedia Johan W. Koopmans

Kleindierenshow Nut en Sport Wezep

14 september 2023 om 06:00 Activiteiten

Nut en Sport uit Wezep houdt vrijdag 29 en zaterdag 30 september de landelijke IJsselvliedtshow. Plaats van handeling is ook deze keer het ruitersportcentrum van Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem.

Deze kleindierenshow is, landelijk gezien, een begrip voor kleindierliefhebbers. De inzenders van deze 32e editie komen dan ook uit geheel Nederland. Er worden ongeveer 500 dieren verwacht. In verband met de heersende vogelgriep mogen er ook dit jaar geen hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels worden tentoongesteld. Wel aanwezig zijn tal van konijnen, cavia’s, oorspronkelijke duiven, sierduiven en kleine knagers. Al deze diergroepen kunnen na de keuring op de vrijdagavond en zaterdag door publiek worden bekeken. Op vrijdag vindt de beoordeling van de dieren op raskenmerken plaats door erkende keurmeesters. Zij voorzien alle dieren van een predicaat en kennen punten toe. 

De dieren met het hoogste predicaten met de meeste punten komen in aanmerking voor fraaie prijzen. De tentoonstelling is geopend voor publiek op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 15.45 uur. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie