Waterdrinken tijdens de Koningsspelen. Studio LUSIN
Waterdrinken tijdens de Koningsspelen. Studio LUSIN Studio LUSIN

‘Ga de uitdaging aan en drink een week alleen water’

23 mei 2023 om 08:11 Activiteiten

Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Daarom dagen JOGG Elburg en Goed Bezig Oldebroek iedereen ook dit jaar weer uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge. De challenge start op vrijdag 9 juni om 17.00 uur en duurt tot vrijdag 16 juni 17.00 uur. 

“Water is een goede dorstlesser en zorgt voor een betere concentratie”, vertelt JOGG Elburg regisseur Matthijs Bastiaan. “In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, voor het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel tijdens het werk.” De 7dagenwaterchallenge wordt in meerdere gemeenten georganiseerd waaronder Elburg en Oldebroek. Vorig jaar gingen ruim 15.000 deelnemers de uitdaging aan. Ook kinderdagverblijven, schoolklassen, sportteams, vriendengroepen en gezinnen gaven zich op als groep. “We stimuleren ook bedrijven om de challenge aan te gaan, want bij een gezonde werkomgeving hoort voldoende water drinken; als we thuis werken, op locatie of op kantoor. Dus roep alle collega’s bij elkaar en geef jullie ook op voor de 7dagenwaterchallenge!” “Dus: reset je drankgebruik. Even geen suiker, cafeïne en/of alcohol drinken. Zeven dagen alleen water, jij kan dat! Eten is natuurlijk toegestaan. Meld je aan via www.7dagenwaterchallenge.nl.” Het verschil met voorgaande jaren is dat er geen starters pakketjes meer thuis worden bezorgd na aanmelding.
‘’De bezorgdienst is een enorme kostenpost voor ons en helaas niet meer haalbaar”, aldus Matthijs. De bekende polsbandjes zijn nog wel steeds af te halen voor alle deelnemers bij het kantoor van Stichting WIEL en Goed Bezig Oldebroek. Grote groepen die zich aanmelden krijgen een samengesteld pakket met polsbandjes en een startbrief.

 Water is een goede en gezonde dorstlesser.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie