Het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen. Foto: Cor Sellis
Het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen. Foto: Cor Sellis

De Bovenstreek is klaar voor het nieuwe seizoen

17 maart 2023 om 14:17 Activiteiten

Er is door de vrijwilligers van het Boerderijmuseum in de afgelopen winterperiode veel werk verzet. De oude keuken in het Boerderijmuseum, waarin voorheen de entree was gevestigd, is in ere hersteld en de grote schoonmaak is gedaan.

Op de deel van de boerderij zijn twee nieuwe wisselexposities ingericht. Met andere woorden: het Boerderijmuseum is weer helemaal Spic en Span en klaar om de bezoekers vanaf zaterdag 1 april, de start van het nieuwe seizoen, te ontvangen.

De entree werd vorig jaar verplaatst van de boerderij naar de vijfroedige hooiberg. De vrijgekomen ruimte werd gebruikt om de oude keuken helemaal in de stijl van het Boerderijmuseum te herstellen. Zo vormt de keuken met de oude inrichting nu een aantrekkelijke aanvulling op al hetgeen de bezoekers in het museum kunnen zien.

Op de deel is een nieuwe wisselexposities ingericht door de Wezepse kunstenares Esther Visser. Zij maakt met pastelkrijt de mooiste schilderijen. De wisselexpositie van Esther tot 1 juli in het museum te bewonderen. “Mijn inspiratie haal ik uit de natuur. En dat onderwerp past prima bij het Boerderijmuseum. Daarom heb ik ook direct positief gereageerd op het verzoek om een expositie in te richten. Veel natuurvoorstellingen heb ik gemaakt in de directie omgeving, zoals de Wezeper Heide, de Renderklippen en in de buurt van Elspeet. Ik noem mijn werk met pastelkrijt schilderijen, omdat de uitstraling overeenkomt met schilderijen. Pastelkrijt bestaat namelijk uit dezelfde pigmenten als die gebruikt worden in die van olieverf. Daardoor krijgt het werk een hele mooie uitstraling”, legt Esther Visser uit.

Ook Gerrit van Engelen heeft een wissel-expositie op de deel. Zijn expositie is van een heel andere aard, namelijk die van antieke serviezen. “Van kinds af aan vond ik de antieke borden en kopjes heel bijzonder. Die ben ik op jonge leeftijd al gaan verzamelen. Zo heb ik een omvangrijke verzameling opgebouwd. Mijn expositie toont onder andere een aardewerk servies van plateelbakkerij Flora en een servies gedecoreerd met Pompeia decor van Petrus Regout. Deze antieke serviezen passen uiteraard prachtig bij de verdere inrichting van het Boerderijmuseum, waar Ik ook als vrijwilliger werkzaam ben. Naast de serviezen heb ik ook veel klederdracht kleding. Die kleding draag ik bij evenementen en speciale gelegenheden”, vertelt Gerrit van Engelen uit Doornspijk. Info: www.boerderijmuseum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie