Foto van een eerdere lezing.
Foto van een eerdere lezing.

Lezing in Museum Elburg door kunsthistorica Willy Atema

1 februari 2023 om 16:51 Activiteiten

PARIJS! Art Nouveau in het Belle Epoque, 1900-1914 is het thema van de lezing die op 7 februari gehouden wordt in Museum Elburg.

“Op dinsdag 7 februari geeft kunsthistorica Willy Atema, die wij al vele malen mochten begroeten, weer een lezing voor onze stichting in Museum Elburg”, vertelt Karin Schoute van Culturele Stichting Elburg. “Het bezoek aan het voormalige refter van de ‘susteren’ is op zich al een feest, de verhalen van mevrouw Atema zijn dat nog meer. Deze keer zal zij een interessant en breed onderwerp belichten: de periode van het Belle Epoque, met name in Parijs, het centrum van dit fenomeen.” Rond de jaren 1900 waren er snelle ontwikkelingen in techniek en maatschappij en als reactie daarop ook in de kunst (Art Nouveau, Jugendstil). “Overal werd gebouwd, de mensen die het zich konden veroorloven vermaakten zich in cabarets rond en in Montmartre, waar de kleurrijke affiches van Toulouse-Lautrec ons nu nog gewag van maken. De lezing wordt toegelicht met beeldmateriaal en begint om 20.00 uur.”
Locatie: Museum Elburg, ingang Zuiderwalstraat. De toegangsprijs is tien euro. Betalen kan door het bedrag over te maken op rek.nr. NL57 RABO 0300 6676 98 t.n.v. Culturele Stichting Elburg of contant aan de deur (vol is vol). Op www.kunstenkunde.nl is meer informatie omtrent kunsthistorica Willy Atema te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie