Jennie en Erik Schuiling bij hun hoogstamboomgaard.
Jennie en Erik Schuiling bij hun hoogstamboomgaard. Hanneke Bloemendaal

Open erf bij ambassadeur voor biodiversiteit in Oosterwolde

Activiteiten

Erik en Jennie Schuiling uit Oosterwolde zijn ambassadeur voor de biodiversiteit in Oldebroek. Op zaterdag 17 december organiseren zij een inspiratiedag over biodiversiteit op hun erf.

De inspiratiedag is bedoeld voor bewoners van het buitengebied met een erf of grote tuin in de gemeente Oldebroek. “Op deze inspiratiedag laten we zien welke maatregelen er al genomen zijn om de biodiversiteit te verhogen, maar ook wat er nog gedaan kan en moet worden”, licht Erik toe. “Met de deelnemers worden onderling tips en ideeën gedeeld over het verhogen van biodiversiteit in de eigen tuin.” 
De inspiratiedag is een activiteit van het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. Veel particulieren zoals Jennie en Erik Schuiling proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – 0,5 tot 5 hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden.
Voor deze groep particuliere eigenaren, die verdieping zoeken over biodiversiteit, is er het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui. In dit praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. In elke gemeente is een ambassadeur actief. “Wij wonen nu ruim vijf jaar op de huidige locatie aan de Winterdijk in Oosterwolde en hebben de eerste stappen gezet om de biodiversiteit te verbeteren”, vertelt Jennie. “Heel motiverend is dat we ook al resultaat zien in bijvoorbeeld het aantal soorten vogels, vlinders en insecten. We zijn op de goede weg, maar nog lang niet waar we willen zijn. We denken dat dit praktijknetwerk een prima vervolgstap is in het verdiepen van onze kennis en het uitdragen daarvan. We hopen dat meer mensen dit zo zien en willen deelnemen aan het praktijknetwerk.”

Aanmelden

Wie ook een wat grotere tuin van 0,5 tot 5 hectare, niet agrarisch in gebruik en niet in het GNN heeft en verdieping zoekt over biodiversiteit is van harte welkom bij het Praktijknetwerk.
Aanmelden voor de inspiratiedag (10.00 uur tot 12.30 uur) kan bij Erik en Jennie Schuiling via info@opheteekt.nl of bel met 06 3099 5509 voor informatie.
Meer achtergrond informatie is te vinden op: www.landschapsbeheergelderland.nl/praktijknetwerk-biodiversiteit-buitenlui/. Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Inspiratiedag op zaterdag 17 december van
10.00 uur -12.30 uur

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanmelden voor Kunstroute Noordwest Veluwe 2023 20 uur geleden
Afbeelding
Volop werkzaamheden bij Gelderse Sluis in Noordeinde 8 feb, 10:17
Afbeelding
Mannengroep HENOCH al wandelend in gesprek: 'Er ontstaan zelfs vriendschappen' 8 feb, 08:02
Afbeelding
Baby van de week: James 7 feb, 15:46
Afbeelding
Training van Centrum Jeugd en Gezin: 'Alles is anders voor kinderen' 7 feb, 15:02
Afbeelding
Uw grijze afvalcontainer minder vaak aan de weg? 7 feb, 11:26
Afbeelding
Leerlingen bakken en verkopen taarten voor Stichting Nikai 4 Life 7 feb, 09:10