Zwiertje met een oud gereedschap om klompen te maken.
Zwiertje met een oud gereedschap om klompen te maken. Hanneke Bloemendaal

Nostalgische wandelroute moet oude ambachten tot leven brengen

21 maart 2024 om 08:21 Activiteiten Tips van de redactie

In Hattemerbroek ligt een initiatief om een nostalgische wandelroute te realiseren waarbij oude ambachten centraal staan. 

Hanneke Bloemendaal

Het idee voor de nieuwe wandelroute komt van Zwiertje Nagelhout. “Bij mijn weten waren er vroeger tal van ambachten in Hattemerbroek. Een mooi voorbeeld is natuurlijk het ambacht van mijn opa, die klompen maakte. Nu lijkt het me leuk om een nostalgische wandelroute te maken waarbij je, aan de hand van foto’s en informatieve bordjes, langs plekken wandelt waar voorheen oude ambachten uitgeoefend werden.”

Na contact met het Dorpsoverleg Hattemerbroek en met de gemeente Oldebroek is de werkgroep ‘Nostalgische ambachtelijke wandeling’ opgericht. De werkgroep doet een oproep aan (oud)-inwoners van Hattemerbroek om te komen vertellen over vroeger aan de hand van meegebrachte oude foto’s, advertenties, contracten en dergelijke van personen en bedrijven uit Hattemerbroek. “We nodigen iedereen uit om op 8 april van 19.00 tot 21.00 uur naar Dorpshuis De Bouwakker te komen. Onder het genot van koffie, thee of iets fris en een lekker hapje kunnen bezoekers hun verhaal vertellen aan de hand van meegebrachte foto’s. Wij zorgen voor een fotoscanner, zodat foto’s ter plekke gescand kunnen worden. De foto’s kunnen dus daarna direct weer meegenomen worden naar huis. Maar ook (oud)-inwoners die geen foto’s hebben, zijn van harte welkom. We willen er niet alleen een informatieve, maar ook een gezellige avond van maken die zorgt voor verbinding door elkaars verhalen te delen.” 

Inwoners die minder mobiel zijn, kunnen na een belletje (06-30798520 of 038-3671321) opgehaald worden. “Hoe we de route vorm gaan geven -en of het alleen een wandel- of ook een fietsroute wordt- is een volgende stap om te onderzoeken. Eerst willen we kijken hoeveel informatie er binnenkomt.”

 Voorbeeld van een oude advertentie.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie