Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

Burgemeester sluit woning in Oosterwolde na aantreffen harddrugs

2 juni 2023 om 08:42 Overig

Burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek heeft besloten om een woning aan de Koemkolkweg in Oosterwolde te sluiten voor de duur van 6 maanden. In de woning is binnen vier maanden tijd twee keer een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Op 15 december 2022 werd door de politie vastgesteld dat er in de betreffende woning handelshoeveelheden van verschillende soorten harddrugs aanwezig waren, waaronder XTC-pillen, 3MMC, speed en MDMA. Dit was destijds voor burgemeester Haseloop-Amsing aanleiding om de betrokkene een voornemen voor het opleggen van een last onder dwangsom te sturen.

Op 8 maart 2023 heeft de politie opnieuw harddrugs aangetroffen in eerdergenoemde woning. Hierbij zijn onder andere 51 gram speed en 6 XTC-pillen aangetroffen. De kweek, opslag en handel in drugs wordt in de gemeente Oldebroek absoluut niet getolereerd. Het herhaaldelijk overtreden van de Opiumwet deed burgemeester Haseloop-Amsing besluiten de overtreder nu ook daadwerkelijk een last onder dwangsom van € 10.000,- op te leggen.

Voor de burgemeester is het duidelijk dat de woning aan de Koemkolkweg betrokken is bij de handel in harddrugs. Naast de aangetroffen handelshoeveelheden was er ook sprake van aanloop van personen uit het criminele circuit, personen die bekend zijn bij de politie. Bovendien zijn in de woning ook drugsattributen met drugsresten aangetroffen, zoals een weegschaal. Omdat eerdere waarschuwingen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid en de burgemeester de situatie in en om de woning maar ook de rust in de omgeving wil herstellen, heeft zij besloten om de woning vanaf 30 mei 2023 te sluiten voor de duur van 6 maanden. Gebruik van de woning door mensen uit het criminele circuit is hierdoor niet meer mogelijk. De sluiting van het pand zorgt er bovendien voor dat de bekendheid van dit drugspand in het circuit wordt doorbroken.

Drugsproductie en drugshandel is een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Een vorm van criminaliteit die vaak niet zichtbaar is, maar wel zichtbare gevolgen heeft voor inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, fraude en witwaspraktijken. In de harddrugshandel gaan grote geldbedragen om, ruzies in dit circuit worden niet zelden beslecht met vuurwapens of explosieven en het gevaar op een ‘ripdeal’ bestaat altijd. Dit levert enorme gevaren op voor de openbare orde en veiligheid in de directe omgeving.

Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik of -handel? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente via oldebroek.nl/meldpuntondermijning of bij de politie. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie