Mogelijk drugslab in voormalig pand Trefpunt in Wezep.
Mogelijk drugslab in voormalig pand Trefpunt in Wezep. NWVfoto

Mogelijk drugslab in Wezep; derde verdachte aangehouden, pand beveiligd (update)

21 mei 2023 om 22:15 Overig

Naar aanleiding van een brandmelding, zondagavond rond 20.45 uur, bleek er in het oude pand van ‘t Trefpunt aan de Stationsweg in Wezep veel meer aan de hand. Het gaat vermoedelijk om een drugslab en er waren massaal hulpdiensten aanwezig. Inmiddels wordt het pand beveiligd. Zondag zijn twee personen aangehouden en daar kwam maandagochtend een derde bij. Dat laat de politie weten.

Al snel schaalden politie en brandweer op naar een inzet met een arrestatieteam, meetploegen en werd GRIP 1 afgekondigd (GRIP 1 is Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure waarbij leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten met elkaar afstemming zoeken). Er zou sprake zijn van geuroverlast en gevaarlijke stoffen.

De Stationsweg was tijdelijk afgesloten. Er liepen agenten met kogelwerende vesten door de straat en drie huizen zijn ontruimd. Rond middernacht mochten de mensen weer naar huis. 

Politie Gelderland schreef rond 22.00 uur op social media: “Het is onbekend wat we precies binnen zullen aantreffen. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en wordt de omgeving vrijgemaakt voor hulpdiensten. We verwachten in de loop van de avond met meer info te komen.”

Later kwam de politie met updates: “Er zijn drie woningen ontruimd en de Dienst Speciale Interventies (DSI) is binnen geweest om het pand te controleren. Dat is vanwege veiligheid en mogelijk gevaar van stoffen. Drugslabs staan namelijk bekend om gevaarlijke stoffen en situaties.”

En: “We kunnen melden dat we vanavond twee aanhoudingen hebben verricht. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht. Het onderzoek aan de Stationsweg is nog volop gaande. Later volgt meer informatie over de personalia.”

Maandagmiddag rond 13.30 uur kwam een nieuwe update: “Vanmorgen hebben we in Wezep een man aangehouden. We onderzoeken of deze verdachte ook iets te maken heeft met het mogelijk drugslab dat gisteravond is aangetroffen. Ook op die locatie is het onderzoek nog in volle gang.”

In het bewuste pand aan de Stationsweg in Wezep werd al eens een hennepplantage aangetroffen. Toen ging het pand voor een half jaar dicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie