Afbeelding
NWVfoto.nl

Natuurbrand verwoest zeventig vierkante meter bos: ‘Brand gelukkig klein kunnen houden’ (update)

4 juni 2023 om 11:38 Brand

Bij een natuurbrand in Oldebroek tussen de Bovendwarsweg en snelweg A28, ter hoogte van de Laanzichtsweg, is zondagochtend ongeveer zeventig vierkante meter bos verloren gegaan. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, is erger voorkomen.

Een wandelaar ontdekte de brandlucht en waarschuwde de hulpdiensten. Jelmer Dam, taakcommandant Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland: “We zijn vanochtend gealarmeerd rond 09.30 uur. Omdat het relatief droog is tegenwoordig, zitten we op een hoger uitrij potentieel. Daardoor gaan we met meerdere voertuigen rijden, zodat we zo snel mogelijk capaciteit hebben ter plaatse. De collega’s hebben de brand gelukkig heel snel kunnen vinden en klein kunnen houden.”

Tijdens het blussen van de brand werd al snel opgemerkt dat er sprake was van een verdachte situatie. De politie en brandweer hebben direct een onderzoek gestart. Zij troffen rond de brandhaard een aantal opvallende details aan, zoals laarzen, boog boor, uitwerpselen en een stuk vlak gemaakte grond.
Er zou een overnachting hebben plaatsgevonden in het Geldersch Landschap & Kastelen terrein Zwaluwenburg. Daar is het van zonsopkomst tot zonsondergang echter verboden om je in het bos te bevinden.

Jelmer Dam: “Als burgers brand signaleren, is het verzoek om dit direct te melden en de locatie zo goed mogelijk te duiden. Dat gaat allemaal via de alarmcentrale. En ga natuurlijk zo voorzichtig mogelijk om met vuur in de natuur.”

Hoe de brand in Oldebroek precies is ontstaan is onduidelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie